Zsibbadások, A végtagzsibbadás lehetséges okai

Zsibbadás tünetei és kezelése

a kéz ízületeinek fájdalmát orvos

Zsibbadás - Mi okozhatja? Csuth Ágnes, családorvos A zsibbadásnak számos oka lehet, vannak köztük teljesen ártalmatlanok is.

Zsibbadás az idegek átmeneti, gyulladás okozta ingerlése miatt is kialakulhat, de a háttérben zsibbadások neurológiai betegségek is állhatnak. Zsibbadás a test bármely pontján jelentkezhet.

a vállízület osteochondrozisának okai

Néha hirtelen alakul ki, teljesen ártalmatlan és magától elmúlik, erre jól ismert példa, ha beütjük könyökünket és elzsibbad az alkarunk. Ennek oka, hogy megnyomtuk a könyökideget.

ízületi betegség lábkezelés

Ha azonban a zsibbadás hosszabb időn át fennáll, feltétlenül keresse fel zsibbadások, hogy a zsibbadás hátterében lévő okok felderítésére a szükséges vizsgálatokat elvégezhessék.

Hirdetés A zsibbadás leggyakoribb okai A zsibbadás rendszerint az egyes idegek károsodása miatt alakul ki mérgezés, fertőzés, becsípődés vagy egyéb ok következtében.

artritisz kézkezelés otthon

A mechanikai károsodás gyakori oka az alagút szindrómaamely a mediánusz ideg nyomódásával jár a csuklóízület közelében. Bizonyos vizsgálatok kiváltotta idegingerlés pl. Idegbecsípődéssel járó mozgásszervi betegség pl.

ízületek kezelése transbaikalia-ban

Polineuropátiák - elsősorban cukorbetegség diabéteszes neuropátia vagy alkoholizmus miatt kialakuló idegkárosodás.

Érdekestémák