-
Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
A körforgó villantók a legegyszerűbb és legismertebb műcsalik közé tartoznak, amelyeket sokan le is néznek, de eredményességük vitathatatlan, vannak olyan napok, amikor csak a körforgókkal lehet halat kivarázsolni a vízből. A csuka horgászatában ezek azok a napok, amikor zavaros a víz, vagy nincsenek étvágyuknál a halak. A körforgók egyenes vonalban, általában monoton tempóban közelednek, nagy rezonanciát adnak le, így biztos célpontot kínálnak, ezért a kevésbé aktív halak is gyakran szánják rá magukat a megtámadásukra.

Üdvözlettel: Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
Savage Gear ROTEX KÖRFORGÓ VILLANTÓK leírása
A Savage Gear Rotex körforgó villantói a csúcsminőséget képviselik a fém villantók között: 1-estől 5-ösig terjedő méretben, nagyon fogós színekben kaphatóak, kiemelkedő minőségű alkotórészekből, jó horoggal ellátva készülnek. A Rotexek sajátsága a széles, domború forgókanál, amely széles nyomot hagy a vízben, viszonylag nagy ellenállást fejt ki, ezért igen lassú tempóban is egészen sekélyen elvezethető. Ez a tulajdonsága nagyon fontos pl. a csukázás szempontjából, hiszen hazai körülmények közt a legtöbbször sekély vízen keressük a csukákat. A Rotexeknek több egyedi tulajdonságuk van: a sekélyen való vezethetőség viszonylag nagy súllyal párosul, az 5-ös méret pl. 14 gramm súlyú, nagyon nagy távolságra dobható, mégis egészen sekélyen, lassú tempóban is vezethető.
Nagyon fontos tulajdonsága egy jó körforgónak, hogy megindítás után azonnal beinduljon a forgás, ne legyenek üresjáratok. A Rotex ebben egészen kiváló, próbáljátok csak ki, akárhányszor megállítva, vagy újraindítva, a Rotex azonnal, centimétereken belül pörögni kezd, minden egyes alkalommal!
Egyedi abban is a Rotex körforgó, hogy mélyebb vízen süllyedés közben is fogós, hiszen a kanál csábítóan billeg ide-oda, így a folyamatos bevontatás mellett trükközhetünk is vele!
VIDEÓ: SAVAGE GEAR ROTEX KÖRFORGÓ VILLANTÓ
Savage Gear ROTEX SPINNER KÖRFORGÓ VILLANTÓK
Rendelj most Savage Gear Rotex körforgó készletet!
Savage Gear CAVIAR KÖRFORGÓ VILLANTÓK leírása
A Savage Gear Caviar körforgó villantók szintén különlegesek a maguk nemében. Ezek a villantók karcsú, csak enyhén domborított kanállal vannak ellátva és rendkívül jól dobhatóak, a testükbe épített nagyméretű wolfram golyónak köszönhetően. A wolfram anyagsűrűsége, mint tudjuk, 1,6-szerese az óloménak, így azonos térfogatban jóval nehezebb. A Caviar ólomgolyója ráadásul excenteres furattal van ellátva, így a műcsali gyors bevontatáskor sem csavarja a zsinórt.
A Caviar körforgó villantók 3 méretben – 2, 3, 4 – és 4 súlyban készülnek, a 4-es méret ugyanis 14 és 18 grammos változatban is kapható, fogós, provokatív színekben.
A Caviarok elsősorban folyóvízen, mélyebb vizeken, vagy olyan esetekben működnek kiemelkedően, amikor nagy távolságú dobásokra és nagyobb sebességű bevontatásra van szükség. A forgókanál karcsú formája miatt a villantó ellenállása nem túl nagy még gyors bevontatás esetén sem. Hazai körülmények közt a Caviar körforgók kimondottan a balinozás céljaira a legalkalmasabbak, természetesen más ragadozók is eredményesen foghatók velük.
VIDEÓ: SAVAGE GEAR CAVIAR KÖRFORGÓ VILLANTÓ
Savage Gear CAVIAR SPINNER KÖRFORGÓ VILLANTÓK
SAVAGE GEAR P-SPINNER KÖRFORGÓ VILLANTÓK
A P-spinner körforgó villantók kimondottan a csuka és harcsa horgászatára ajánlottak, kerek, nagyméretű forgókanaluk különleges és erős rezonanciát kelt a vízben. A horogra szerelt dús, fényes szálakból készült szoknyának kettős a szerepe: egyrészt a látványával plusz csalogatóhatást kelt, a lágy szálak amúgy is pulzáló mozgást végeznek, amit a körforgó villantó rezgése felerősít, másrészt ellenállásuk miatt a P-Spinner egészen lassan, sekélyen is vezethető. A rablók imádják! 5-ös, 6-os és 7-es méretben kapható.
Savage Gear P-SPINNER
Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.