-
Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
A Savage Gear Black Savage pergető botcsaládnak 2016-os megjelenése óta töretlen a népszerűsége. Minden tagja egyedi, jól meghatározott tulajdonságokkal rendelkezik! Ezek a botok megjelenésükkel és és karakterükkel is új színt hoznak a pergető botok kínálatába - a jelszó: Fekete!
Hírlevelünkben alaposabban is bemutatjuk a család tagjait.

Üdvözlettel:
Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
Savage Gear BLACK SAVAGE pergető botok
A Black Savage botok már megjelenésükkel is kitűnnek a pergetőbotok széles mezőnyéből: a blank nagyon elegáns, matt fekete borítást kapott, az osztott EVA nyél fekete-szürke terepmintázatú. A botok nyélhossza mondhatni tökéletes, az orsótartó pedig a lehető legpraktikusabb megoldás: a menetes papucs alulról felfelé zárul, az orsótartó csavarója ugyanakkor az EVA borítás alatt rejtőzik, így semmiféle menettel nem érintkezik a kezünk. A botok gyűrűzete a jól ismert és tökéletesen teljesítő Coil Control gyűrűsor, SiN, azaz szilícium-nitrid gyűrűbetétekkel.

A Black Savage családon belül találunk hagyományos pergető, drop shot és jerk botokat is.

A 2-7 grammos, 198 cm-es bot az UL botok felső-középső dobósúly-tartományába tartozik, hajlékony, finom pálca apró műcsalikkal való horgászatra. A bot akciója a lehető legnagyobb dobástáv elérését teszi lehetővé és fárasztáskor különleges élményt biztosít.

Az 5-20 grammos, 228 cm-es változat egy igazi wobbleres, rugalmas bot, amely hosszának köszönhetően a parti és a csónakos pergetéshez egyaránt megfelel. A botot erőssége, hossza, karaktere, rövid nyele kimondottan alkalmassá teszi a vízben gázoló, cserkelő balinozásra, az erre a célra használt műcsalik döntő többsége tökéletesen jól dobható és vezethető vele.

A 231 cm-es, 9-32 grammos bot szintén alkalmas csónakos és parti használatra is. Karaktere, ereje a közepes méretű wobblerekkel, támolygó és körforgó villantókkal, popperekkel, felszíni műcsalikkal való horgászathoz illik a legjobban, de megvan a kellő gyorsasága, feszessége a könnyebb gumihalakkal való horgászathoz is!

A 251 cm-es, 20-60 gramm dobósúlyú Black Savage egy tökéletes bot a nagyobb gumihalakkal való horgászathoz! Rendkívül gyors spiccakcióval rendelkezik a blank nagy kúposságának és a nagy merevségű anyagának köszönhetően. Hossza a folyóvízi, parti gumihalazás tökéletes eszközévé teszi, elképesztő erejéhez mindössze 151 grammos önsúly párosul. A bottest tökéletesen közvetít minden koccanást, azonnal, tévedhetetlenül jelzi, mikor ér feneket a műcsali és egy kapásról sem maradhatunk le. Kőkemény karakterének köszönhetően a bevágások is hibátlanul ülnek, még nagyméretű gumihalak, vastaghúsú, nagy jighorgok használata esetén is.
A bot a hazai tesztek során bebizonyította, hogy a névleges dobósúlyát jóval meghaladó méretű nagy swimbaitek is tökéletesen dobhatók vele – nem kötelező multiorsós botot használni erre a célra!

A Black Savage DROPSHOT botok két változatban kaphatók: 2-12 grammos, 223 cm-es és 5-18 grammos, 233 cm-es méretben. A botokra egyformán jellemző, hogy erősen spiccakciósak, finom, apró gyűrűkkel sűrűn gyűrűzött spiccrésszel, ugyanakkor meglehetősen feszes gerinccel. Ez a tulajdonságuk tökéletesen alkalmassá teszi őket a drop shot módszer gyakorlására, de semmiképp se gondoljuk, hogy csak erre valók: a kisebb gumicsalik, wobblerek, villantók, vagy éppen a Svage Gear Mayfly Nymph kérészlárvautánzata is tökéletesen dobható és vezethető velük. A finom spiccnek köszönhetően egészen kissúlyú csalik is jól dobhatók velük, a kemény gerinc ugyanakkor határozott bevágást tesz lehetővé. Fárasztáskor meglehetősen nagy erőtartalékokkal rendelkeznek ezek a könnyű, érzékeny botok!

A Black Savage JERK botok egyrészes, revolvernyeles pálcák, a jerk csalikkal való horgászat speciális igényeire fejlesztve. 198 centiméteres hosszuk tökéletes ehhez a módszerhez. Két dobósúlyban kaphatók: 60 és 100 gramm feletti felső dobósúlyhatárral. Mindkét bot jellemzője az erősen kúpos blank, így nem kapunk olyan kőkemény akciót, mint a Woody botoknál, nem annyira parabolikusak, mint a Butch Lightok, hanem rugalmas spiccű, gyors, gerinces botok: jerkeléshez tökéletesre hangolva!

2017-ben új modellekkel bővült a Black Savage család: a 20-60 grammos Spin most már 220 cm-es hosszban is kapható és 6 új revolvernyeles "trigger" modell is beszerezhető, kétrészes kivitelben, 10-27, 15-50, 30-70, 20-60, 100 és 150 grammos dobósúlyban!

BALINFOGÁS BLACK SAVAGE 9-32 GRAMMOS PERGETŐBOTTAL
Savage Gear BLACK SAVAGE SPIN pergetőbotok
Savage Gear BLACK SAVAGE DROPSHOT pergetőbotok
Savage Gear BLACK SAVAGE JERK pergetőbotok
Savage Gear BLACK SAVAGE Trigger
Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.